Content

  KEVIN ABBRING VERLAAT PEUGEOT

(bron: AutoWeek.nl)

 

De Nederlandse rallyrijder Kevin Abbring rijdt het komende seizoen voor het WRC-team van Hyundai. Naast testwerkzaamheden neemt hij ook deel aan een aantal rally's in het wereldkampioenschap rally.

 

Kevin Abbring reed het afgelopen seizoen in het Europees Kampioenschap voor Peugeot. Met de 208 T16 maakte hij veel indruk, maar hij kon die goede prestaties helaas niet bekronen met een titel. Abbring maakt nu de overstap naar het fabrieksteam van Hyundai, waar hij als testrijder aan de slag gaat. Daarnaast zal hij enkele WRC-rally's rijden met de i20.

 

"We stonden boven aan de lijst van Peugeot Sport om in 2015 de samenwerking voort te zetten", aldus de Nederlander. "Ook de samenwerking met de Nederlandse importeur was uitstekend en ik ben Peugeot erkentelijk voor de steun en de kans die ik heb gekregen. Maar aangezien Hyundai mij de mogelijkheid bood om op het hoogste niveau, het WRC, terug te keren bij een fabrieksteam heb ik gekozen voor Hyundai. Want acteren op het allerhoogste niveau als fabrieksrijder was en is mijn ultieme doelstelling", aldus Abbring, die in de afgelopen jaren ook voor Skoda en Volkswagen in actie kwam.

 

Michel Nandan, de baas van Hyundai Motorsport zegt: "Wij zijn verheugd dat Kevin deel uit gaat maken van onze groep rijders. Hij heeft een uitzonderlijk talent en hij heeft een grote toekomst voor zich. Kevin heeft indruk op ons en onze ingenieurs gemaakt door zijn benadering, zijn houding en zijn vaardigheden vorig jaar tijdens het testen voorafgaand aan rally's. Hij heeft veel ervaringen met verschillende types rally-auto en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze nieuwe generatie i20 WRC-auto zal waardevol zijn. Wij zijn blij hem er als rijder bij te hebben."

 

Peugeot Nieuws

308 GTI Racing Cup ! » Lees meer ...

308 GTI in twee smaken: pittig en extra gepeperd! » Lees meer ...

Peugeot 308 GTI komt! » Lees meer ...

Peugeot 308 R Hybrid 500PK » Lees meer ...

Kevin Abbring verlaat Peugeot » Lees meer ...

< Archief >

Waar gaat 't over

Site Nieuws

Logboek... » Lees meer ..

Ma 2 Juni 2014 : Alle mooie plaatjes van 2014 staan nu in de Gallery ...

Vr 29 Mei 2014 : Foto's 2001 en 2002 zijn nu compleet in de Gallery.

Wo 28 Mei 2014 : Foto's 1990 / 91 / 99 en deels 2001 toegevoegd ...

Di 27 Mei 2014 : Foto's 1989 ! toegevoegd ...

< Archief > 

de Nieuwe Pen ?

Zoals jullie weten is ons Clubblad 'Action' eind 2012 ter ziele gegaan ; het uitgeven van zo'n mooi Clubblad werd niet alleen kostentechnisch lastig maar ook het vinden van een Redactie die 3 / 4 keer per jaar een Clubblad uit kon en wilde brengen was niet eenvoudig. Helaas, einde Clubblad, dus ...

Maar er is hoop ! als alles verloopt als gepland heeft het Bestuur per half 2014 een nieuwe Redacteur gevonden die dit onderste deel van onze mooie nieuwe Website gaat vullen met ...

» Lees meer ... 

Achter lees meer